Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Inkomen zorgbestuurders niet aan banden

Het kabinet is niet van plan de balkenendenorm in te voeren voor bestuurders in de zorgsector. Dat heeft minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) vorige week gezegd in de Tweede Kamer.
Inkomen zorgbestuurders niet aan banden

De PvdA en de SP willen dat voor bestuurders en toezichthouders in de zorg hetzelfde maximumsalaris gaat gelden als voor bijvoorbeeld de omroep, woningcorporaties en het onderwijs. Dat wil zeggen dat er niet meer mag worden verdiend dan 181 duizend euro.

Code
Nu geldt al een beloningscode voor de zorg. Volgens PvdA-Kamerlid Agnes Wolbert wordt die code ‘massaal overschreden’. Zij vindt het onterecht dat iedereen moet bijdragen aan de bezuinigingen, behalve de top. Minister Schippers wijst erop dat de beloningscode pas een jaar geldt en wil de zorgsector de tijd geven om de code na te leven. ‘Ik vind het veel te vroeg om nu te zeggen: we gaan ingrijpen’, zei Schippers.

Wet
Een jaar geleden nog werkte minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken aan een wettelijke norm voor bestuurders in de publieke sector. Het was onduidelijk of de gezondheidszorg hieronder zou vallen. De zorgsector heeft een eigen salariscode ontwikkeld. Maar de toenmalige bewindslieden Klink en Bussemaker van VWS wilden dat de zorgaanbieders onder de wet Normering Topinkomens (WNT) zouden vallen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Nieuws.nl

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. dat is die geweldige marktwerking in de zorg.
    daar profiteren voornamelijk de toplaag van.
    weg met al die profiteurs, gewoon weer in de loonschaal waar controle uitgeoefend kan worden.weg met actiz en nza, allebij organisaties die alleen maar geld kosten, vnl. zorggelden. en laat de organisatie de eigen bijdragen maar innen, de berekening gaat toch via de belasting.

  3. Uiteraard weten deze bestuurders ondanks het al dan niet aangetoonde wanbeleid, goed de weg in Den Haag. Aan hun centen wordt niet getornd. Als straks een andere baan na Den Haag wordt geambieerd, blijft het bedje immers gespreid als bestuurder bij een grote zorginstelling. Schande, aasgieren zijn het!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.