Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘In het Logeerhuis bieden vrijwilligers burenhulp’

Toen Marian van Witteloostuijn (47) uit Rotterdam-Ommoord hoorde dat er in haar buurt een logeerhuis kwam, meldde zij zich direct aan als vrijwilliger. Inmiddels werkt ze er al meer dan vier jaar met veel plezier. Haar achtergrond als activiteitenbegeleidster komt daarbij goed van pas.
‘In het Logeerhuis bieden vrijwilligers burenhulp’

Marian behaalde haar AB-diploma eind jaren tachtig en was daarna onder meer werkzaam in een verzorgingshuis en een verpleeghuis. Sinds 2002 is het voor haar echter niet meer mogelijk om haar beroep uit te oefenen, vanwege chronische bekkenklachten en reuma. ‘Ik kan niet meer zo lang achter elkaar staan en ver lopen’, vertelt ze. ‘Daarom moest ik op zoek naar een andere baan. Binnen de zorgorganisatie waar ik werkte kon ik gelukkig terecht in een administratieve functie. En sinds een paar jaar hebben mijn man, zoon en ik ons eigen accountants- en advieskantoor.’

Logeerhuis

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. In 2009 werd Marian uitgenodigd voor een buurtbijeenkomst, georganiseerd door KSA/GCW, een stichting die actief is in sociaal  activeringswerk. De stichting wilde samen met de Johanniter Orde in Nederland (een ridderorde die mensen in moeilijkheden helpt door middel van projecten) een logeerhuis beginnen in een van de appartementen van het complex waar Marian met haar gezin woont.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.