Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Impuls voor Gelderse ouderenzorg

De provincie Gelderland verdeelt 1,5 miljoen euro over ruim 30 projecten die mensen in staat stellen langer zelfstandig te leven. De projecten moeten bijdragen aan de sociale samenhang, de kwaliteit van de leefomgeving, huishoudelijke technologie (domotica) of de aansluiting tussen scholing en arbeidsmarkt in de ouderenzorg.
Impuls voor Gelderse ouderenzorg

De projecten komen voort uit de belangrijkste doelen van het provinciale programma ‘Thuisgeven’. Doel van de provincie is het stimuleren van de kennisontwikkeling en -uitwisseling over de ouder wordende mens. Zo krijgt het Regionaal Netwerk Dementie Nijmegen (RNDN) bijna 50.000 euro voor deskundigheidsbevordering.

Leskist
De gemeente Elburg scoort met de leskist ‘Gewoon Gemak’, waarmee leerlingen van basisscholen op een speelse manier in contact komen met de leefwereld van de ouderen. De gemeente Zutphen wil ouderen meer betrekken bij het reilen en zeilen in de wijk Zuidwijken. Via huisbezoeken en andere activiteiten wordt aan de betrokkenheid van deze inwoners gewerkt. Deze gemeenten ontvangen elk 25.000 euro voor hun initiatief.

Kleine schaal
Bij het thema ‘leefomgeving’ draait het om drie onderwerpen: woonzorgprojecten, vernieuwende woonvormen en kleinschalig wonen. In Ermelo wordt geëxperimenteerd met een zes- tot achtpersoonswoning voor ouderen die 24 uur per dag zorg kunnen krijgen. Dit project moet duidelijk maken of een compleet zelfstandige woonzorgvoorziening op zo’n kleine schaal mogelijk is.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: Provincie Gelderland Foto:ANP/Ruben Schipper

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.