Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IGZ: Zorg in jeugdpsychiatrie is goed

De zorg in klinieken voor kinder- en jeugdpsychiatrie is doorgaans van goede kwaliteit. Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg in een rapport dat donderdag is gepresenteerd.
IGZ: Zorg in jeugdpsychiatrie is goed

Medewerkers doen hun best om kinderen zo min mogelijk te separeren of op andere manieren in hun vrijheid te beperken. Ze dienen de kinderen en jongeren verantwoord medicijnen toe en behandelen de groep pedagogisch verantwoord.

Afzonderen
Vroeger kwam het nogal eens voor dat kinderen en jongeren bij problemen te lang en te vaak werden opgesloten of afgezonderd. Beleid om dat terug te dringen, lijkt te werken, zegt de inspectie. Instellingen kunnen de nieuwe aanpak nog verder verbeteren door de vrijheidsbeperkende maatregelen beter te registreren, adviseren de onderzoekers.

Leren
Een aantal instellingen kwam heel goed uit het onderzoek. Het gaat om het Sophia Kinderziekenhuis van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en de Reinier van Arkelgroep, locatie Herlaarhof in Vught. De inspectie adviseert andere instellingen van hen te leren.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: ANP/Roos Koole

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.