Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ ongerust over kliniek In de Vrijheid

De situatie bij de Zeeuwse verslaafdenkliniek In de Vrijheid baart de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zorgen. Onder meer de beperking van vrijheden van patiënten is meer dan nodig of wettelijk toegestaan. Dat stelde een zegsman van de IGZ woensdag. De dienst inspecteerde In de Vrijheid onlangs naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.
IGZ ongerust over kliniek In de Vrijheid

‘Denk aan het inleveren van mobiele telefoons en het niet weg mogen’ aldus de woordvoerder. Het centrum mag voorlopig geen nieuwe patiënten aannemen die nog moeten afkicken. De kliniek mag wel patiënten behandelen die bij een andere kliniek zijn afgekickt. ‘Het centrum hoeft de deuren niet te sluiten, maar hiermee ben je een aardig eind op weg.’

Problemen
Volgens de woordvoerder is er nog meer mis bij het centrum. Dossiers worden niet goed bijgehouden, de medische zorg die wordt aangeboden is onvoldoende en er werken te weinig verpleegkundigen in de kliniek. Het onderzoek naar In de Vrijheid loopt nog. Hoe lang de IGZ nog bezig is, kon de zegsman niet zeggen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP / Foto ANP Ilvy Njiokiktjien

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.