Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ heft verscherpt toezicht Osira deels op

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpte toezicht op de verzorgingshuizen van de Amsterdamse stichting Osira Amstelring deels opgeheven. Dat maakte de IGZ donderdag bekend.
IGZ heft verscherpt toezicht Osira deels op

Op 15 maart plaatste de inspectie Osira onder verscherpt toezicht. In de huizen voor ouderen en lichamelijk gehandicapten was onder meer te weinig deskundig personeel. Ook de woonomgeving was onveilig door achterstallig onderhoud en er bestond geen vertrouwen tussen cliënten en personeel aande ene en de raad van bestuur aan de andere kant, aldus de IGZ.

Onvoldoende
Onder Osira vallen volgens de inspectie tientallen locaties. De IGZ bracht de afgelopen tijd (on)aangekondigde bezoeken op 14 plekken. Op drie locaties is de kwaliteit en veiligheid van zorg nog steeds onvoldoende. Daar wordt het verscherpte toezicht met 6 maanden verlengd. Op zes locaties zijn verbeteringen, ‘maar zijn de behaalde resultaten nog kwetsbaar’. IGZ blijft Osira als geheel nog nauwlettend volgen, aldus een zegsman.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.