Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Hulp voor 5500 overbelaste jongeren op school

Het kabinet en dertig tot 35 grotere gemeenten slaan de handen ineen om jeugdzorg, hulp op school, begeleiding naar werk beter op elkaar af te stemmen. Het streven is 5500 overbelaste jongeren die door een combinatie van problemen vaak voortijdig het onderwijs verlaten, toch aan een diploma te helpen zodat ze meer kans op een baan hebben.
Hulp voor 5500 overbelaste jongeren op school

Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) en staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) ondertekenen woensdag een akkoord, waarbij de betrokken gemeenten bijna 22 miljoen euro krijgen om overbelaste jongeren beter te helpen. Nederland telt naar schatting 16.000 jongeren tussen de 12 en 23 jaar die meerdere problemen hebben, zoals psychische klachten, last hebben van een gebroken gezinssituatie, verslaving, criminaliteit en schulden.

Plusschool

Vorig jaar stelde de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) dat jongeren met een opeenstapeling van problemen meer de helpende hand toegereikt moeten krijgen op hun school. De Raad waarschuwde ook voor een concentratie van deze leerlingen op een aantal scholen in de grote steden. De WRR stelde dat deze scholen zich moeten omvormen tot zogenoemde plusscholen.

Opzetten
Het kabinet heeft vorig jaar vervolgens 60 miljoen euro uitgetrokken voor gemeenten en scholen die samen een ‘plusvoorziening’ willen opzetten. Daarnaast gaat nu bijna 22 miljoen euro naar de circa 35 grotere gemeenten.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Marcel Antonisse

1 REACTIE

  1. mooi dat er zoveel geld van de gemeenschap in deze projecten gestoken wordt, alleen zou het denk ik beter zijn voor toekomstige generatie kinderen ,om een betere kinder opvang te realiseren. creches en peuter dagverblijven en ook naschoolse opvang, ook zouden ouders die tegenwoordig allemaal moeten werken de eerste en tweede jaar zorgverlof moeten krijgen. verplicht,eventueel met een vergoeding voor loonderving want je kosten zijn vaak op je situatie afgestemd, dat zou de toekomstige generatie behoeden voor overbelaste kinderen generaties kinderen,kinderen hebben hechting en regelmaat en opvoeding nodig om de maatschappij in te gaan.als je aan de wortels begint heb je daar later profijt van.
    tevens zou de lagere beroepsonderwijs weer ingevoerd moeten worden,als voorbereiding voor het middelbaar onderwijs,
    dat geeft jongeren meer rust om zich op het leven voor tebereiden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.