Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hotels alert op loverboys

Medewerkers van hotelketen Accor krijgen voorlichting over loverboypraktijken. Stichting Stop Loverboys Nu! leert het personeel hoe ze gedwongen prostitutie kunnen signaleren. De hotelketen biedt op haar beurt de stichting financiële steun, zo meldt dagblad Trouw.
Hotels alert op loverboys

De bedoeling is dat de waakzaamheid onder hotelmedewerkers wordt vergroot. De stichting ontvangt dagelijks 15 meldingen van loverboypraktijken. De pooiers maken regelmatig gebruik van hotelkamers waar hun slachtoffers als prostituee moeten werken.

Bezoek
Als de medewerkers signaleren dat mannen steeds voor verschillende vrouwen een kamer boeken, of dat een vrouw vaak bezoek op haar kamer ontvangt, kunnen zij de politie of de stichting tegen loverboys inseinen. Dat is niet altijd eenvoudig, want hotels hechten veel waarde aan de privacy van hun gasten.

Samenwerking
Niet eerder is een dergelijke samenwerking in de sector afgesproken. Een woordvoerder van de hotelketen laat in Trouw weten dat zij de stichting steunen op basis van maatschappelijk ondernemen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: Trouw

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.