Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hogescholen starten met minor Licht Verstandelijk Gehandicapten

De Hanzehogeschool Groningen is samen met Hogeschool Windesheim in Zwolle gestart met de minor ‘LVG- veelzijdig en uitdagend’. De hogescholen vinden dat veel toekomstige en huidige beroepskrachten de kennis en vaardigheden voor het werken met licht verstandelijk gehandicapte (lvg) jongeren en volwassenen missen.
Hogescholen starten met minor Licht Verstandelijk Gehandicapten

Tijdens deze specialisatie van een half jaar, worden onderwerpen als verslavingsproblematiek, agressie, grensoverschrijdend gedrag, seksueel misbruik en psychische problematiek behandeld. Daarnaast komt ook de professionaliteit van de hulpverlener aan bod. De  studenten krijgen vaardigheidstrainingen waarin de professionele houding en vaardigheden verder worden getraind.

Trainingen
De minor bestaat uit het opdoen van kennis, het volgen van gastcolleges en het bezoeken van een instelling. Ook voeren de studenten en beroepskrachten individuele en groepsopdrachten uit, waaronder het maken van een vakblad en het gezamenlijk verzorgen van een symposium.

Doelgroep
Het keuzevak LVG is geschikt voor vierdejaarsstudenten van de opleidingen SPH/MWD, Toegepaste Psychologie, Verpleegkunde, Pedagogisch Academie en Sportstudies. Professionals die al werkzaam zijn binnen een lvg- instelling kunnen de minor of een deel daarvan via de werkgever volgen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Hanzehogeschool Groningen/ Foto:ANP/Ilvy Njiokiktjien

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.