Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoenderloo Groep werkt mee aan onderzoek Glen Mills

De Hoenderloo Groep komt binnen vier weken met de resultaten van een intern onderzoek naar de Glen Mills School in Wezep. Op deze school zou een onwerkbare situatie zijn ontstaan. Vier (oud-)medewerkers deden daarover anderhalve week geleden anoniem hun beklag in de media.
Hoenderloo Groep werkt mee aan onderzoek Glen Mills

Ook de Inspectie Jeugdzorgbegint een onderzoek, nadat de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Justitie daar ruim een week geleden om hadden gevraagd. De inspectie wil weten of de veiligheid van de jongeren en het personeel in de inrichting voldoende zijn gewaarborgd. Jeugdzorg zegt de resultaten eind oktober te zullen publiceren.

Breed onderzoek
De studie naar de veiligheid op de Glen Mills School staat los van een ‘algemeen en breed’ onderzoek dat de provincie Zuid-Holland volgend jaar doet. De provincie licht dan niet alleen de Hoenderloo Groep/Glen Mills door, maar ook haar andere jeugdinrichtingen.

‘Gespannen situatie’
Vakbond Abvakabo FNVerkent dat het bestuur van de Hoenderloo Groep klokkenluiders niet waardeert. De bond heeft zestig à zeventig leden in die organisatie. ‘Ik weet niet hoeveel dat er zijn bij Glen Mills, in ieder geval een stuk minder’, zegt de plaatsvervangend bestuurder in de regio Deventer, Lex Veldhuizen. ‘Om problemen bij Glen Mills boven tafel te krijgen, zal ik de leden moeten aanschrijven. Uit zichzelf doen ze dat niet zo snel. De leden lopen namelijk het risico ter verantwoording geroepen te worden door het management. Dan ontstaat er helemaal een gespannen situatie.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.