Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het laatste raam, werken in een huis waar mensen sterven

In het boekje staan huizen waar mensen sterven centraal. In deze huizen kijken de gasten door het laatste raam en aan dat raam gebeurt heel wat, stelt de auteur. De lezer wordt door Van den Berg door zo’n huis geloodst en krijgt een indruk van het aantal mensen dat het mogelijk maakt om in een instelling rustig te kunnen sterven.
Het laatste raam

‘Werken in zo’n huis is vol betekenis. Uit dit leven moeten en kunnen gaan, vraagt om kennis, kunde en de kunst van het aandachtige zorgen.’

Sterven in een instelling is anders dan thuis overlijden. En dat besef moet volgens Van den Berg centraal blijven staan. Familieleden en patiënten zijn uit balans in deze heftige periode van hun leven en hebben informatie en aandacht nodig. De auteur wijst op de receptionistes die de mensen warm ontvangen, de mensen in de keuken die kunnen inspelen op de laatste wens. Dan is er het secretariaat dat al het papierwerk regelt, de technische dienst voor het aanpassen van een bed, de klusjesman, de mensen van de schoonmaak en zo verder.

‘Het laatste raam’ geeft een sfeerbeeld van het werken in huizen waar mensen overlijden. Eigen ervaringen worden afgewisseld met gedichten. Het boekje is bedoeld voor mensen in de zorg, naaste familie van patiënten en beleidsmakers.

Auteur  Marinus van den Berg
Uitgever  Ten Have
ISBN  978 90 259 5933 3
Prijs  € 15,90

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.