Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Herziene PvdA-nota milder over integratie

De PvdA heeft onder druk van de leden een nieuwe notitie geschreven over integratie en slaat daarin een mildere toon aan over minderheden. Het bestuur heeft de kritiek van leden opgenomen in een nieuw stuk, dat zal worden voorgelegd aan het congres van de partij.
Herziene PvdA-nota milder over integratie

De nota moet de toekomstige richting van de PvdA over de integratie aangeven. De eerste versie werd in januari gepresenteerd, waarna leden en prominenten van de partij vonden dat het stuk te veel de nadruk legt op problemen met allochtonen. Ook minister Eberhard van der Laan drong aan op meer aandacht in de nota voor de verharding waar moslims de laatste jaren mee te maken hebben.

Partijvoorzitter Lilianne Ploumen zegt dat bij de leden behoefte bestaat ‘om in één adem steeds de twee kanten van de medaille te benoemen.’ In de nota heeft de PvdA oog voor problemen als kansarmoede, segregatie, schooluitval, probleemjongeren, maar ook voor succesvol ondernemerschap, de meerwaarde van diversiteit, de doorbraak van nieuwe Nederlanders in het hoger onderwijs en in de politiek.

Het is de bedoeling dat de integratienota in maart tijdens een partijcongres wordt vastgelegd.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP/Foto: ANP/Ilvy Njiokiktjien

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.