Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Handreiking voor gemeenten over wetten tegen overlast

Minister Eberhard van der Laan (WWI) gaat samen met ministers Ter Horst (BZK) en Hirsch Ballin (Justitie) een handreiking maken voor gemeenten om criminaliteit, verloedering en overlast tegen te gaan. Uit onderzoek blijkt dat het nu nog onduidelijk is hoe gemeenten goed om moeten gaan met de wetten tegen overlast
Handreiking voor gemeenten over wetten tegen overlast

De handreiking gaat dieper in op de mogelijkheiden van het gebruik van de wetten Victoria en Victor. De wet Victoria geeft burgemeesters de mogelijkheid om overlastpanden te sluiten en de wet Victor om gesloten panden in beheer te geven of te nemen, of als laatste stap te onteigenen.

Instrument
Het ministerie van VROM deed onderzoek bij veertig gemeenten naar de effectiviteit van deze wetten. Praktisch materiaal, zoals een stappenplan, voorbeeldbrieven en praktijkvoorbeelden moet meer duidelijkheid geven over welk instrument men kan inzetten bij welk soort (woon)overlast.

Project
Het onderzoek is gedaan in het kader het project ‘Veiligheid begint bij voorkomen’, waarvoor de minister van Justitie projectminister is. Dit project richt zich op het terugdringen van veelvoorkomende criminaliteit en het tegengaan van overlast en verloedering.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

 

 

 

Bron: VROM

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.