Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Haagse werkgevers zorg en welzijn pakken werkloosheid aan

Bijna vijftig instellingen in de regio Den Haag willen samen werkzoekenden overhalen een baan in de zorg- en welzijnsector aan te nemen. Vandaag wordt de internetportal zorgwelzijnplein.nl gelanceerd, waar de werkzoekenden terecht kunnen voor informatie, carrièreperspectieven en opleidingen in de zorg.
Haagse werkgevers zorg en welzijn pakken werkloosheid aan

De initiatiefnemers proberen hiermee de geschatte 45.000 extra vacatures in de zorg tot 2025 in de regio te vervullen. Uit onderzoek blijkt dat de komende 15 jaar in Nederland tussen 500.000 en 700.000 extra arbeidskrachten nodig zijn in de zorg- en welzijnsectoren.

Stoffig imago
De website, waar alle vragen en antwoorden over de sector samenkomen, moet er ook voor zorgen dat het stoffige imago verdwijnt. Volgens de initiatiefnemers is ‘werken in de zorg  niet alleen maar billen wassen. Zorg en welzijn hebben veel meer te bieden. Ambulancewerk, een administratieve functie, het hoort er allemaal bij’, aldus de projectleider.

Enkele deelnemers aan dit initiatief zijn ZW Haaglanden, Reinier de Graaf Groep, Florence, Kessler, Hogeschool INHolland en de regionale ROC’s. Op de site kunnen de deelnemers de eigen organisatie onder de aandacht brengen. Verder staan er de laatste vacatures, opleidingen, trainingen en cursussen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ZW Haaglanden/Foto: zorgenwelzijnplein.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.