Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Haagse verpleeghuizen stellen orde op zaken

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is tevreden over de maatregelen die twee verpleeghuizen van de Haagse Wijk- en Woon Zorg (HWW Zorg) hebben genomen om de veiligheid van hun bewoners te verbeteren. Dat meldde de inspectiedienst woensdag.
Haagse verpleeghuizen stellen orde op zaken

De IGZ greep eerder deze maand in omdat ramen en deuren van de verpleeghuizen Houtwijk en Schildershoek niet goed sloten. Daardoor konden dementerende patiënten ontsnappen. Onlangs moest een bewoner van een gesloten afdeling van het dak van een van de verpleeghuizen worden gehaald. Ook de klimaatbeheersing bleek niet orde.

Orde op zaken
Sindsdien heeft de zorginstelling orde op zaken gesteld. Dat bleek volgens de IGZ tijdens onaangekondigde inspectiebezoeken. Vorige week liet HWW Zorg zelf al weten dat de problemen met het hang- en sluitwerk inmiddels waren verholpen.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.