Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Haags onderzoek ouderenzorg: kliksysteem kan mogelijk beter

De gemeente Den Haag laat de kwaliteit van de ouderenzorg in de stad onderzoeken. Directe aanleiding hiervoor zijn klachten over verpleeghuis Loevestein in de Haagse wijk Moerwijk. Wethouder Karsten Klein (Welzijn) wil weten of de incidenten in Haagse zorginstellingen op zichzelf staan of vaker voorkomen.
Haags onderzoek ouderenzorg: kliksysteem kan mogelijk beter

Klein wil duidelijkheid over de kwaliteit van de Haagse ouderenzorg, hoewel het Rijk formeel verantwoordelijk is voor de ouderenzorg.  ‘Hoewel het toezicht in dit land goed geregeld is, vraagt de wethouder zich af of individuele klachten altijd serieus worden genomen’, aldus zijn woordvoerder.

Klachtsysteem
Ook wil Klein onderzoeken  of het huidige klachtsysteem effectief is ter bescherming van de kwetsbare groep ouderen. ‘De wethouder wil nieuwe problemen helpen voorkomen. Mogelijk kan het kliksysteem beter, of moeten klokkenluiders aangemoedigd worden hun klachten te melden. Dit zullen zij doen als zij weten dat hun klacht serieus genomen wordt. Mogelijk werkt het huidige klachtbeleid onvoldoende’, laat Klein via zijn woordvoerder weten.

Ondermaats
Zorginstelling Florence erkende vorige week dat het verpleeghuis Loevestein ondermaatse prestaties heeft geleverd. Bewoners werden slecht verzorgd en onvriendelijk behandeld. Ook laat de bouwkundige staat van het pand te wensen over.

Link: Haags zorgcentrum erkent misstanden

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: Foto:ANP/Lex van Lieshout

1 REACTIE

  1. Ik vind in dit artikel nergens een rol voor de clientenraad. Ik lees hier over wantoestanden die vanuit een clientenraad beetgepakt kunnen worden. Het zijn in ieder geval zaken die een clientenraad vanuit zijn wettelijk adviesrecht (WMCZ)ter hand kan nemen.
    Gemiste kans of is dit simpelweg niet ter sprake gekomen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.