Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grote stijging mobiele oproepen Kindertelefoon

Het aantal mobiele telefoontjes naar De Kindertelefoon is afgelopen maand enorm gegroeid. Dat komt doordat kinderen en jongeren sinds 1 januari de hulplijn ook met hun mobiele telefoon gratis kunnen bellen.
Grote stijging mobiele oproepen Kindertelefoon

Bijna driekwart van de 19.334 gesprekken ging via een mobiele telefoon. Dat zijn meer dan 14.000 gesprekken tegen een aantal van 1300 in december. Een gesprek duurt gemiddeld acht minuten. Dat kostte de kinderen voorheen, afhankelijk van provider en soort abonnement, tussen 1,50 en 10 euro.

Acuut
Belangrijk is dat vooral kinderen in acute situaties niet langer afhankelijk zijn van hun beltegoed. De hulpdienst is niet alleen telefonisch bereikbaar, kinderen kunnen ook chatten.

Advies
Kinderen en jongeren kunnen elke dag tussen 14.00 en 18.00 uur bij De Kindertelefoon terecht voor hulp, advies en ondersteuning bij vragen over onder andere pesten, mishandeling, relaties en problemen thuis.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

 

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.