Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groningen wil vaste opvang voor tippelaarsters

De Groningse zorgwethouder Jannie Visscher (SP) wil onderzoek doen naar permanente opvang voor straatprostituees. In het opvanghuis kunnen tippelaarsters onderdak krijgen en is maatschappelijk werk aanwezig om ze te ondersteunen, zo meldt het Dagblad van het Noorden.
Groningen wil vaste opvang voor tippelaarsters

Prostituees kunnen nu al terecht in ‘de Huiskamer’, een ruimte waar de vrouwen drugs kunnen gebruiken, eten, drinken en van het sanitair gebruik kunnen maken. Ook zijn daar een arts, maatschappelijk werk en verslavingszorg aanwezig. In 2008 werd er al  een uitbreiding van deze opvangfaciliteit voorgesteld. De gemeenteraad stemde hiermee in om de overlast in de stad te verminderen.

Ophef
De opvang is bedoeld om de tippelaarsters uit de prostitutie en uit de verslaving te trekken, stelt de wethouder in de krant. Dit voorjaar moet er een concreet plan op tafel komen en een plek gevonden worden voor het opvanghuis. Als het aan wethouder Visscher ligt, komt het opvanghuis in de stad. Ondanks alle verwachte ophef van omwonenden.

Laagdrempelig
Gonnie Lemckert van de Stichting Straatmadelief behartigt de belangen van de straatprostituees en pleit al jaren voor een vast onderkomen, aldus de krant. Onder de voorwaarde dat het een laagdrempelige opvang is zonder wachttijden en allerlei formulieren. ‘Te veel regels houdt de dames buiten de deur.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: Dagblad van het Noorden/Foto: ANP/Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.