Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groeiprogramma Oranje Fonds moet leiden tot nationale successen

Het Oranje Fonds start op 18 januari het zogeheten 'Groeiprogramma'. Daarbij ondersteunt het fonds twintig kansrijke lokale particuliere initiatieven om uit te groeien tot een nationaal succes. Het programma is opgezet met organisatieadviesbureau McKinsey & Company en wordt ondersteund door ABN AMRO, Fortis en De Baak.
Groeiprogramma Oranje Fonds moet leiden tot nationale successen

Het Oranje Fonds financiert van oudsher met name projecten van welzijnsorganisaties. Steeds vaker ontvangt het fonds plannen vanuit het particulier initiatief.
Burgers nemen zelf het heft in handen en ontwikkelen succesvolle trajecten om een specifiek probleem op te lossen.

Nationaal succes
Om hierop in te spelen, gaat deze week het

‘Groeiprogramma’

van start. Twintig sociale entrepreneurs krijgen de kans om hun lokaal succesvolle initiatief op meerdere plaatsen in het land op te zetten en uit te groeien tot nationaal succes.

Grote bedrijven
Het programma is samen met

McKinsey & Company

ontwikkeld en bedrijven zoals ABN AMRO, Fortis en De Baak bieden ondersteuning in de vorm van menskracht of faciliteiten. Via maandelijkse bijeenkomsten, een netwerk én financiering krijgen de projecten de kans om hun groei-ambitie te verwezenlijken.

Voorbeeldprojecten
Daarbij gaat het om projecten als de VoorleesExpress (waarbij wekelijks in allochtone gezinnen wordt voorgelezen), Real Victory (een begeleidingsprogramma voor jongeren met overgewicht), Samen uit, samen genieten (waarbij ouderen onder begeleiding theater en concertbezoeken afleggen) en de JongeSlinger (die jongeren inspireert maatschappelijk betrokken te zijn) nemen deel aan het Oranje Fonds ‘Groeiprogramma’.

Nieuwe aanpak
Een ander voorbeeld van de nieuwe aanpak van het Oranje Fonds is het programma ‘Voor Elkaar in de Buurt’. Dat helpt actieve buurtcomités om ideeën ter verbetering van hun wijk uit te voeren. Het fonds wijkt daarbij af van de eis dat financiering alleen aan stichtingen en verenigingen wordt toegekend.

Sociale cohesie
Door deze aanpak en de uitbreiding van de financieringsmogelijkheden wil het Oranje Fonds zowel ontluikende, pionerende als gevestigde organisaties ondersteunen. Hierdoor komen niet alleen sociale ondernemers, maar ook burgerinitiatieven in aanmerking voor financiering van projecten die ontmoeting tussen mensen stimuleren. Het doel van het Oranje Fonds is daarbij steeds versterking van de sociale cohesie.

Link:

Oranje Fonds Groeiprogramma

Lees ook:
*

Tien genomineerden voor de Appeltjes van Oranje

(4 januari 2008)
*

700 maatjeskoppels in het zonnetje gezet

(19 november 2007)
*

Flinke startsubsidie Oranje Fonds voor netwerk vluchtelingenvrouwen

(30 oktober 2007)
*

Oranje Fonds organiseert Ontmoetingsweekend voor buurtclubs

(27 augustus 2007)
*

Tweede kennisdag ‘Maatjesprojecten’ in het Philips Stadion

(13 augustus 2007)
*

Oranje Fonds schenkt aan sociale sportprojecten voor beter welzijn

(4 juli 2007)
*

Oranje Fonds gaat verder met werk voor kansarme jongeren

(25 juni 2007)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.