Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grey Pride: roze oudere niet terug in kast

Zeven Amsterdamse zorginstellingen slaan de handen ineen om van homovriendelijke zorg een serieuze zaak te maken. In de week voor de Gay Pride-botenparade in augustus, organiseren ze verschillende activiteiten om de 5000 homoseksuele ouderen in de hoofdstad meer zichtbaar te maken: de Grey Pride.
Grey Pride: roze oudere niet terug in kast

Mokum Roze organiseert samen met het Consortium Roze 50+ Nederland (ANBO, COC, Movisie, en Schorer) een estafette langs zeven woonzorgcentra. De organisatie belooft iedere dag in de eerste week van augustus een culturele activiteit met een vrolijk roze randje. De aandacht voor ‘roze’ senioren is van belang, want homoseksuele en lesbische ouderen zijn vaak een vergeten groep, vinden de betrokken partijen.

In de kast
Vaak moeten deze ouderen, wanneer ze in een zorginstelling terechtkomen, weer terug in de kast door het onbegrip en gebrek aan acceptatie bij hun leeftijdsgenoten. En dat terwijl juist deze generatie zich hard heeft ingezet voor de homo-emancipatie in Amsterdam, zo stelt het COC.

Loper

Tijdens de Grey Pride wordt de Roze Loper doorgegeven. De Roze Loper is een certificaat voor zorginstellingen die goed scoren op het aanbieden van homovriendelijke zorg. COC Amsterdam wil dat in 2010 meer certificaten aan Amsterdamse instellingen worden uitgereikt.

De Grey Pride duurt van 31 juli tot en met 8 augustus. Het volledige programma is te vinden op www.roze50plus.nl en de website van COC Amsterdam.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Bron: Foto: ANP/Jan van Breda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.