Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gratis VOG voor groepen vrijwilligers

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) wil de Verklaring omtrent het gedrag (VOG) gratis maken voor vrijwilligers bij scouting, sportclubs en kinderkampen. Dat heeft hij woensdag gezegd.
Gratis VOG voor groepen vrijwilligers

Organisatoren van evenementen met kinderen doen er verstandig aan zo’n verklaring te vragen aan mensen die zich aanmelden als vrijwilliger, zo is de algemeen levende gedachte, om zo kindermisbruikers te weren.

Verhogen

Teeven denkt dat hij verklaringen voor anderen met enkele euro’s in prijs moet verhogen om die voor genoemde vrijwilliger gratis te maken. Madeleine van Toorenburg van het CDA, die al langer voor een gratis VOG heeft gepleit, kon haar geluk woensdagavond niet op. Ze was ‘zeer, zeer’ verheugd over de toezegging.

Vergoeding

Een aanvraag voor een VOG kost nu 30,05 euro. Dit is een vergoeding voor de kosten die de gemeenten en het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent het Gedrag (COVOG) maken.

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

  1. Ik sta achter de mogelijkheid om de VOG voor groepen vrijwilligers gratis te maken, maar ik ben het er niet mee eens dat het dan op andere terreinen duurder moet. De maatschappij vraagt mij voor mijn vrijwilligers die klussen doen bij mensen thuis of op huisbezoek gaan bij senioren een VOG aan te vragen. Deze zouden ook gratis of goedkoper moeten zijn. De maatschappij betaalt altijd de prijs! Vrijwilligers kunnen deze weer declareren en dat gaat weer ten laste van de vrijwilligerssubsidie. Dus wie betaalt?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.