Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz-sector is favoriet onder hoogopgeleiden

De ggz-sector is gekozen tot een na favoriete werkgever van Nederland onder hoogopgeleiden, zo blijkt uit imago-onderzoek van Intermediair. Opmerkelijk, vindt het loopbaanplatform, want vorig jaar stond de ggz nog op plaats dertig. De Rabobank staat op nummer één.
Ggz-sector is favoriet onder hoogopgeleiden

Een deel van de verklaring is dat het onderzoek dit jaar door een ander onderzoeksbureau is uitgevoerd en met een ander panel. Desondanks past de hoge waardering voor de ggz als werkgever bij de toenemende populariteit van maatschappelijke bedrijven, meent de door Intermediair geraadpleegde imagodeskundige.

Non profit
Het onderzoek is door bureau Motivaction gedaan onder bijna vierduizend hoogopgeleide werknemers tot en met 45. De ondervraagden mochten drie bedrijven noemen waar ze het liefst zouden willen werken. In de lijst van alleen de non-profit sector staat de ggz wel op de eerste plek. Gevolgd door Bureau Jeugdzorg op vier (plaats 15 in de algemene lijst), de GGD (plek 13), Stichting MEE (plek 20) en het Ministerie van VWS op plaats 44.

Nuttig

Hoewel het onderzoek puur over imago gaat, is zo’n ranking wel nuttig voor werkgevers, meent de imagodeskundige.  Met een goed imago komt een werkgever eerder in beeld bij werkzoekenden. Daarna moet blijken hoe het is om écht te werken bij het bedrijf. En dat komen steeds meer werkzoekenden te weten door sociale media te gebruiken. Ze vragen  werknemers te hoe het is om bij een bepaalde werkgever in dienst te zijn. Belangrijk dus om enthousiaste ambassadeurs in je organisatie te hebben.

Bron: Intermediair/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.