Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz-patiënten stappen naar rechter

De patiëntenorganisatie Landelijk Platform GGz stapt naar de rechter om de bezuinigingsplannen van minister Edith Schippers van Volksgezondheid tegen te houden. De organisatie heeft dat vrijdag bekendgemaakt. De club wil ook andere instanties uit de ggz inschakelen.
Ggz-patiënten stappen naar rechter

De Tweede Kamer stemde deze week in met een voorstel om 600 miljoen euro te besparen op de geestelijke gezondheidszorg. Dat zou onder meer moeten gebeuren door een eigen bijdrage in te voeren voor patiënten. Het platform roept de instellingen en de zorgverzekeraars op die eigen bijdrage niet te innen.

Discriminerend

Volgens het platform is het discriminerend om mensen met een psychisch probleem een eigen bijdrage te laten betalen, terwijl mensen met bijvoorbeeld een gebroken been dat niet hoeven.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Ed Oudenaarden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.