Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

GGZ Nederland verbijsterd over miljoenennota

GGZ Nederland is verbaasd over het feit dat de aangekondigde bezuinigingen van bijna 600 miljoen onverkort zijn overgenomen in de miljoenennota 2012. De brancheorganisatie had de minister van VWS voorstellen aangeboden, maar daar is niet op ingegaan.
GGZ Nederland verbijsterd over miljoenennota

Samen met de beroepsgroep van Psychiaters (NVvP) en de patiëntenorganisatie (LPGGz) diende GGZ Nederland voorstellen in  waarbij kwaliteit en bezuinigingen hand in hand gaan. ‘Door daar niet op in te gaan riskeert de minister volgens de organisatie grote gevolgen voor de veiligheid en de geestelijke gezondheid in Nederland’, aldus de brancheorganisatie.

Eigen bijdrage
GGZ Nederland is het met name niet eens over de invoering van eigen bijdrage voor patiënten in de ggz. Veel mensen met psychische problematiek hebben al een lager inkomen. De eigen bijdrage in de tweedelijns ggz bedraagt volgend jaar 200 euro en 145 euro voor intramurale zorg. Een extra forse financiele tegenvaller voor ggz-patiënten, aldus GGZ Nederland.

Discriminerend

‘Een eigen bijdrage alleen voor de ggz is bovendien discriminerend voor mensen met een psychische aandoening’, vindt de organisatie. ‘Het brengt een onhoudbaar en onrechtvaardig onderscheid aan tussen mensen met een lichamelijke ziekte en mensen met een psychische ziekte.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: GGZ Nederland

2 REACTIES

 1. Édélachtbare der catastovérsùh!! Politici ;
  Zijn we zg. nu nog steeds aan het afbetalen van de invoering van de €-munt ?
  Waar kan ik , als chronisch zieke , léttérlijk aangifte doen van (sorry van de bewoordingen !!) niets minder dan …[BEDROG!!&MEINEED!&SMAAD!] ??
  WÉG!!!!! MÉT!!!!!!!!!! DÉ !!!!!!!!!!!!!!! €-munt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Dank ,
  Cóóle GÚLDEN!! .

 2. Lees alle reacties
 3. waar moeten de mensen die afhangkelijk zijn
  van de zorg door ziekte enz.
  ik roep al bijna me hele leven;als nederland zo doorgaat,zijn we straks een derde wereldland.
  de regering pakt met nieuwe wetten,altijd de arme medemens.laten ze de rijke nu eens pakken;want als de rijke in dit land solidair zouden zijn,dan zouden zijn,dan was dit land uit de zorgen en zijn de bezuinegingen niet nodig.alle mensen bijvoorbeeld bij cordaan maken zich erge zorgen.over hun klanten.je laat zieke mensen toch niet nog erger lijden dan dat ze al doen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.