Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

GGZ Nederland en CCE willen dwang en drang terugdringen

GGZ Nederland en het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) gaan samenwerken om de toepassing van dwang en drangmaatregelen bij patiënten in de psychiatrie met ernstig probleemgedrag terug te dringen. Beide organisaties gana hun kennis en ervaring met elkaar delen en verder verspreiden onder zorgprofessionals in de ggz.
GGZ Nederland en CCE willen dwang en drang terugdringen

Rieneke de Wit, bestuurder CCE, en Paul van Rooij, directeur GGZ Nederland, hebben een verklaring ondertekend om de samenwerking te bekrachtigen. Binnenkort gaat een samenwerkingsgroep voor de duur van een jaar aan de slag met vertegenwoordigers van het CCE en GGZ Nederland. Doel is de samenwerking tussen CCE en ggz-instellingen te versterken.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: GGZ Nederland/Foto: Marcel van Hoorn

1 REACTIE

  1. Geweldig dat instellingen samenwerken en hun kennis en inzichten delen.Als werker in de praktijk hoop ik hier tzt ook de voordelen ervan te ondervinden tbv de klanten .
    Als thuisbegeleider bij Thuiszorg Rotterdam heb ik er regelmatig mee te maken met deze problematiek. Complexe klanten hebben zeker ook recht op goede doordachte zorg vanuit een heldere visie waardoor zij mogelijk tot inzicht in de eigen situatie kunnen komen en mee werken aan de oplossing of in iedergeval niet tegenwerken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.