Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

GGZ-medewerker misbruikte cliënten

GGZ Zuidwest-Drenthe heeft een verpleegkundige ontslagen omdat die seksuele handelingen pleegde met vrouwelijke patiënten. Het ontslag vond eind mei al plaats, nadat een patiënt een ,,signaal'' had afgegeven. Dat meldde Rien Kooijman van de instelling woensdag naar aanleiding van berichtgeving van RTV Drenthe.
GGZ-medewerker misbruikte cliënten

De werknemer, die al ruim 10 jaar in dienst was, is na de melding op non-actief gesteld. Onderzoek bij alle patiënten die de man in die tijd onder zijn hoede heeft gehad, wees uit dat er sprake was van 4 tot 6 gevallen, aldus Kooijman. Onder meer sms-verkeer zou dat uitwijzen. De man is toen onmiddellijk ontslagen. De GGZ heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg ingelicht.

Strafbaar
De instelling gaat ook aangifte doen. Als er sprake is geweest van onvrijwillige seksuele contacten, is dat strafbaar. Daarover bestaat nog geen duidelijkheid, hoewel de instelling wel een sterk vermoeden heeft dat het onvrijwillig was.

Bekijk de berichtgeving op RTV Drenthe >>

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP / Foto ANP Roos Koole

2 REACTIES

  1. Het is altijd vreselijk als zoiets gebeurd. laten we vooral de daad niet goedkeuren maar laten we de dder niet veroordelen.Deze behoeft ook onze zorg en steun.Een ziek mens-zo kun je deze m.i. wel beschouwen- heeft hulp en coaching nodig. ik hoop dat naaast het ontslag er goed voor hem wordt gezorgdt. Anders zou GGZ Drente wel erg kieskeurig zijn in wie ze wel en niet helpt. Ik ga ervan uit dat naast de slachtoffers de dader ook hulp zal krijgen. Dat zal het proces van herstel van evenwicht zeker bevorderen in de samenleving als geheel,erg leerzaam lijkt mij.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.