Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Friesland geeft patiënten 100 euro terug

GGZ Friesland geeft alle nieuwe patiënten die een behandeling ontvangen of bij wie de behandelingen verlengd worden 100 euro terug. De organisatie wil daarmee tegemoet komen in de eigen bijdrage die hupvragers sinds dit jaar moeten betalen voor geestelijke gezondheidszorg.
GGZ Friesland geeft patiënten 100 euro terug

‘Veel mensen ervaren een flinke drempel om de huisarts op te zoeken als zij depressief of angstig zijn of last hebben van andere psychische klachten. Een hoge eigen bijdrage maakt de stap om aan de klachten te gaan werken nog groter’, laat de organisatie weten.

Goedkoper
GGZ Friesland wil met het betalen van de helft van de eigen bijdrage investeren in de toekomst. Een vroegtijdige aanpak van klachten zorgt ervoor dat patiënten met een korter en goedkoper behandeltraject toe kunnen.Hoe eerder de behandeling wordt opgestart, hoe sneller iemand weer de oude is.

Kliniek
Patiënten met een behandeling voor alle mogelijke stoornissen kunnen de 100 euro terugkrijgen. Dat geldt ook voor mensen die vanuit de kliniek een afspraak hebben met een psychiater of vanuit een woonvorm een psycholoog raadplegen

Bron: GGZ Friesland

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.