Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

GGZ Drenthe verliest bijna 120 banen

Bij GGZ Drenthe vervallen de komende tijd bijna 120 banen. Dat is het gevolg van de kabinetsbezuinigingen. GGZ Drenthe moet dit jaar 8,5 miljoen euro inleveren, zo maakte de organisatie maandag bekend.
GGZ Drenthe verliest bijna 120 banen

Door de invoering van de eigen bijdrage voor behandeling en verblijf verwacht de GGZ minder hulpvragen. Ook speelt een rol dat aanpassingsstoornissen niet langer deel uitmaken van de basis ziektekostenverzekering. Dit zijn problemen die ontstaan als gevolg van ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven. Tot nu toe zochten jaarlijks tussen de 1500 en 2000 mensen hiervoor hulp bij GGZ Drenthe.

Polikliniek
Eén van de maatregelen die de organisatie neemt, is dat meer mensen thuis of op de polikliniek worden behandeld. Het aantal beschikbare plaatsen in de klinieken gaat het komende jaar met ongeveer 75 terug. Ook worden enkele locaties gesloten en wordt stevig het mes gezet in ondersteunende diensten.

Bron: ANP/Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wat erg.GGZ Drente is een van de beste organisaties in dit land..Het is jammer voor de medewerkers die hun baan verliezen maar ook voor de mensen die niet meer vergoed worden.Wat nog erger is wij zullen het duur moeten betalen.Mensen met aanpassingsstornissen zijn niet de makkelijksten als ze geen hulp meer krijgen zullen ze vooor iedereen overlast veroorzaken.Logisch gevolg en dat niet te weinig ook.Dus wij hebben besloten of onse regering hun krijgen geen hulp dus maken we grote kans mijn buurvrouw jou buurman ontspoort en wat doen we dan ermee.Politie bellen allemaal de cel in?Dan draaien hun nog meer door.GGZ mag hun niet meer behandelen en verder.?Doodschieten?Euthanaseren of die overlast voorgoed nemen?Of die mensen daar laten bij de professionels waar ze tot nu toe goede zorg kregen.Met dit kabinett is dat zeker niet bespreekbaark.Kijk maar wat er nu gebeurd.politiebonden klagen ze kunnen de gekken niet meer aan.Mensen staken hun medikatie vanwege de extra gekkentoeslag van 200 euro.Nofg eventjes en Nederland krijgt echt een groot maatschappelijk probleem.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.