Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Gescheiden inburgering maakt amper iets uit’

Gemeenten waar gescheiden inburgering voorkomt, scoren als het gaat om het aantal aangevangen inburgeringstrajecten niet per se beter dan gemiddeld. Dat schrijft minister Eberhard van der Laan (Integratie) vrijdag aan de Tweede Kamer.
'Gescheiden inburgering maakt amper iets uit'

‘Het ontstaan van groepen voor vrouwen lijkt geen gunstig effect te hebben op de instroom en vooral voort te komen uit toeval. Gemeenten geven dat zelf ook aan; het merendeel van de gemeenten voert geen specifiek beleid gericht op vrouwen’, aldus de bewindsman.

Geen uitval

Daarnaast blijkt niet dat het weigeren van gescheiden inburgering tot uitval uit het inburgeringstraject leidt, schrijft de integratieminister. ‘Er is dan ook geen reden om mijn opvatting dat gescheiden inburgering geen beleid mag zijn, te wijzigen. Ik zal aan de toekenning van de aanvullende middelen voor 2010 de voorwaarde verbinden dat alle inburgeringsvoorzieningen openstaan voor mannen en vrouwen.’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.