Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gerón, Tijdschrift over ouder worden en maatschappij

De overgang naar een nieuwe uitgever is de reden voor een facelift en ‘nieuwe ambitie’ voor het tijdschrift Gerón. Het tijdschrift – 10e jaargang – komt elk kwartaal uit en wil een platform voor discussie zijn en informatie geven over ouder worden en het werken met en voor ouderen.
Gerón

Dit eerste nummer heeft als onderwerp: levensvragen. Uitgangspunt is dat ouderen een geheel eigen inkleuring hebben, waarbij ieders levensgeschiedenis cruciaal is. De verandering van het ‘levensbeschouwelijke landschap’ heeft betekenis voor hoe ouderen met levensvragen omgaan.
 
Wat is bijvoorbeeld de invloed van het voortgaande secularisatieproces. Wat is de rol van de overheid in de maatschappelijke taak om uiteenlopende levensbeschouwingen een plaats te geven? Wat is de rol van levensvragen in de zorg voor ouderen, ook met betrekking tot dat ene grote levensthema: de dood?

De artikelen zijn vrij kort en krachtig, dat leest prettig. Geen lange wetenschappelijke verhandelingen, maar korte, vaak praktische artikelen door mensen die werken met en voor ouderen. De onderwerpen strekken zich uit van de kunst van het ouder worden tot werken na je vijfenzestigste.
 
Ook vergrijzing en instroom in zorginstellingen worden in een ‘gerontografiek’ in een artikel weergegeven. Het tijdschrift maakt met dit nummer een goede nieuwe start.

Uitgever:  SWP, Amsterdam, 2008
Bestellen: www.tijdschriftgeron.nl

Prijs: jaarabonnement € 39,50 tot € 59,-

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.