Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeenten dupe van faillissement inburgeraar

Ruim twintig Nederlandse gemeenten zijn de dupe van het faillissement van inburgeringsorganisatie Intop. Het gezamenlijke schadebedrag schatte curator Marc Goethals dinsdag op 'minstens een half miljoen euro'.
Gemeenten dupe van faillissement inburgeraar

Eind september sprak de rechtbank het faillissement van Intop uit. Het bedrijf verzorgde inburgeringscursussen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Intop deed dat ook in kleinere gemeenten als Oldenzaal, Helmond en Hilversum. Dinsdag kregen de gemeenten informatie over de plannen voor een ‘doorstart’. IVIO Integratie wil de 150 werknemers en vierduizend cursisten van het failliete bedrijf overnemen.

Geld kwijt
Gemeenten die een voorschot aan Intop hebben betaald, zijn dat geld kwijt. Voor Utrecht loopt het schadebedrag volgens de gemeente op tot maximaal 350.000 euro. Amsterdam en Den Haag lieten weten dat nog niet bekend is of zij financiële schade leden door het bankroet van Intop. Alle ondervraagde gemeenten benadrukten dat de zorg voor de continuïteit van de cursussen hun eerste prioriteit is.

Curator Goethals kon nog geen uitspraken doen over de achtergrond van het faillissement. Hij gaat dat nog uitzoeken.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/foto: Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.