Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gelukkige mensen geven meer aan goed doel

Gelukkige mensen geven eerder aan goede doelen dan rijke mensen. Dat blijkt uit de World Giving Index, een onderzoek naar liefdadigheid over de hele wereld van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup.
Gelukkige mensen geven meer aan goed doel

Australiërs en Nieuw-Zeelanders geven van alle mensen het meest. Nederland staat op de zevende plaats van gulle gevers. Dat maakte opdrachtgever Charities Aid Foundation (CAF) woensdag bekend.

Goede doelen
In totaal deden 153 landen mee aan het onderzoek. Mensen werd gevraagd of zij in de afgelopen maand geld aan goede doelen hadden geven. Bovendien moesten zij op een schaal van een tot en met tien aangeven hoe gelukkig zij waren. Vervolgens werd het verband tussen liefdadigheid, welvaart en het geluk onderzocht. De rol van geluk bleek sterker dan die van rijkdom. Nederlanders gaven een rapportcijfer 7,6 voor hun geluk. Ruim 77 procent van de ondervraagden zei de afgelopen maand geld te hebben geschonken aan een goed doel.

Vrijwilligerswerk
In het onderzoek werd niet alleen het geven van geld, maar ook vrijwilligerswerk en hulp aan vreemden meegerekend. Malta is het land met het grootste percentage gulle gevers (83 %), inwoners van Turkmenistan staken de meeste tijd in vrijwilligerswerk (61%). Liberianen helpen vreemden het meest (76%).

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.