Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gehandicaptenzorg helpt jeugdwerkloosheid voorkomen

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) wil 750 extra leerwerkplaatsen creëren in de gehandicaptenzorg, bovenop het gewone scholingsaanbod. VGN wil daarmee meewerken aan het voorkomen van jeugdwerkloosheid. Zij reageert op het advies van Hans de Boer aan het kabinet om te voorkomen dat in deze tijden van crisis de jeugdwerkloosheid verdubbelt.
Gehandicaptenzorg helpt jeugdwerkloosheid voorkomen

Met dit actieplan wil VGN 750 jongeren aan een relevant Mbo-diploma helpen, waarmee ze zich kwalificeren voor een baan in de gehandicaptenzorg. ‘Het is voor de jongeren van groot belang om werk te krijgen en daarmee een plek in de maatschappij te verwerven. Het mes snijdt aan twee kanten. Door meer gekwalificeerd personeel op te leiden, verbetert de kwaliteit van de zorg én anticipeert de sector op het dreigende probleem van personeelstekorten’, aldus VGN.
 
Samenwerking
Voor de realisering van de extra opleidingsplaatsen wil VGN samenwerken met onder andere ROC’s, gemeenten, kenniscentra, brancheservicepunten, het UWV/werkbedrijf en bestaande netwerken. Voor de financiering doet VGN een beroep op de middelen zoals genoemd in het actieplan ‘Tegen de stroom in’ tegen de jeugdwerkloosheid van Hans de Boer.
 
Naar school
Hans de Boer is voormalig voorzitter van de ondernemersorganisatie MKB Nederland. Hij was van 2004 tot 2007 voorzitter van de Taskforce Jeugdwerkloosheid. Hij adviseert het kabinet zijn pijlen te richten op vijf doelstellingen van beleid: meer jongeren naar school, meer vacatures vervuld, meer jongeren aan het werk, betere overdracht van kennis en ervaring, vergroting van de kansen van jongeren met een zwakke arbeidsmarktpositie.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: VGN/SZW

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.