Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen vergoeding ‘homotherapie’

Therapie voor homoseksuelen die vanuit geloofsovertuiging worstelen met hun geaardheid, wordt niet vergoed voor de zorgverzekeraars. Dat schrijft minister Edith Schippers in een brief aan de Tweede Kamer.
Geen vergoeding 'homotherapie'

Volgens haar is het geen psychiatrische stoornis als mensen hun homoseksuele gevoelens niet kunnen of willen uiten vanwege hun geloof, maar een religieuze uiting. ‘Er is dan ook geen sprake van een psychiatrische diagnose, geen sprake van psychiatrische behandeling en dus geen sprake van verzekerde zorg’, concludeert de minister dinsdag.

Genezing

Volgens haar moeten homo’s die psychisch lijden door hun geaardheid eerder pastoraal begeleid worden en is er zeker geen sprake van een psychiatrische stoornis. Zorginstelling Different kwam eerder dit jaar in opspraak toen het leek dat daar ‘homotherapie’ werd gegeven: therapie om homo’s te ‘genezen’ van hun geaardheid. Het bleek volgens de minister echter genuanceerder te liggen, de therapie was gericht op christelijke homo’s die worstelen met hun geaardheid en niet op ‘genezing’.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.