Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Flink minder criminele jeugdgroepen

Het aantal criminele jeugdgroepen in Nederland is fors verminderd. Van de 89 groepen die eind 2010 in kaart werden gebracht, zijn er 62 aangepakt. Dat schrijft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie donderdag in een brief aan de Tweede Kamer.
Flink minder criminele jeugdgroepen

De jongeren krijgen door verscheidene strafmaatregelen vaak niet meer de gelegenheid om zich als groep op straat te manifesteren. De criminelen worden bijvoorbeeld in detentie geplaatst, ze krijgen een gedragsmaatregel opgelegd of ze komen onder verscherpt toezicht.

Cijfers
De cijfers tonen volgens Opstelten aan dat de werkwijze van het Openbaar Ministerie (OM), politie en gemeenten succes heeft. Het doel is nu om ook de overige 27 groepen aan te pakken.

Crimineel
Het Nicis Institute, het kennisinstituut voor steden, kwam onlangs tot de conclusie dat een deel van de criminele jongeren onaantastbaar is. Opstelten gelooft daar niet in. De minister stelt dat niemand onaantastbaar is en dat het rapport de noodzaak van het ingezette beleid bevestigt.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.