Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra toezicht op hitteplan in ouderenzorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) controleert zorginstellingen extra streng nu het Nationaal hitteplan actief is in vier provincies (Noord-Brabant, Gelderland, Limburg en Overijssel). Dat is te lezen op de website van de IGZ.
Hitteplan-Fotolia.jpg
De IGZ controleert zorginstellingen extra streng nu het Nationaal hitteplan actief is in vier provincies. - Foto: Fotolia

Doel van het hitteplan is om gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen zoals ouderen en bewoners van gehandicaptenzorginstellingen tijdens warme dagen te beperken. Om na te gaan of het hitteplan nageleefd wordt, neemt de IGZ extra maatregelen in het toezicht op zorginstellingen.

Maatregelen

De inspectie besteedt de komende dagen tijdens bezoeken aan instellingen voor ouderenzorg extra aandacht aan de uitvoering van het hitteprotocol. Als er signalen binnenkomen dat het protocol niet wordt nageleefd, neemt de inspectie direct contact op met de bestuurder van de instelling. Als deze zijn verantwoordelijkheid om adequate maatregelen uit te voeren niet neemt, dwingt de IGZ deze af. 

Het RIVM heeft aangekondigd dat vanaf dinsdag 19 juli het Nationaal Hitteplan van kracht is in Noord-Brabant, Gelderland, Limburg en Overijssel. De warmte brengt risico’s met zich mee voor kwetsbare mensen. Weet jij wat je moet doen? Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.