Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra geld voor nazorg gedetineerden

Opvangcentra voor (ex)gedetineerden krijgen meer geld voor re-integratietrajecten. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie kent in 2011 totaal 750.000 euro extra toe aan onder andere Exodus, zo laat de opvangorganisatie weten.
Extra geld voor nazorg gedetineerden

Naast Exodus gaat het ook om de organisaties Door, Moria en Ontmoeting. De Tweede Kamer stelt dat alleen opsluiting onvoldoende is om criminaliteit terug te dringen. Dit is ook gebleken uit wetenschappelijk onderzoek: opvang na gevangenschap in een nazorginstantie zorgt voor minder terugval. En dat bespaart de gemeenschap uiteindelijk kosten en vergroot de maatschappelijke veiligheid.

Wachtlijst
Exodusdirecteur Rien Timmer is opgelucht over de extra toezegging. ‘Het zag er naar uit dat we binnenkort personen die door een rechter of door Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) naar ons doorverwezen worden om financiële redenen de deur zouden moeten wijzen. Met dit extra budget kunnen we ex-gedetineerden blijven plaatsen en wachtlijsten voorkomen’.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Exodus/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.