Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra geld voor Bureau Jeugdzorg Amsterdam

De gemeente Amsterdam trekt 1 miljoen euro extra uit voor Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam. Met dat geld wordt geprobeerd de problemen bij de organisatie op te lossen. Dit maakte wethouder Lodewijk Asscher (financiën) bekend bij de presentatie van de gemeentebegroting voor volgend jaar.
Extra geld voor Bureau Jeugdzorg Amsterdam

Sinds september 2008 staat het bureau onder toezicht van de gemeente. De organisatie kende een lange lijst van problemen. De werksfeer was slecht, de organisatie had financiële problemen en de directeur was net afgetreden. Ook was de veiligheid van de kinderen in het geding en waren er wachtlijsten.

Langer
Sommige zaken zijn inmiddels aangepakt, zoals het verbeteren van de veiligheid van kinderen. Er zijn wel nog steeds wachtlijsten.Wethouder Asschermeldde eind augustus al dat het niet zou lukken om ze voor 1 januarai 2010 helemaal weg te werken. Ook werd toen bekend dat de wachtlijsten in de jeugdzorg per 1 juli weer langer waren geworden.

Opgelost
Minister Rouvoet sprak eerder met de provincies en grootstedelijke regio’s, waaronder Amsterdam, af dat de wachtlijsten aan het einde van 2009 zouden zijn opgelost. De minister dreigde vervolgens met een ‘bestuurlijke aanwijzing’ om provincies te dwingen vergaande maatregelen te treffen. In september stelde de minister dat als Amsterdam – en ook Rotterdam – hun afspraken over het terugbrengen van de wachtlijsten niet zouden nakomen, hij maatregelen zou nemen.

Pittiger
Volgens de Rotterdamse wethouder Jeugd Peter Lamers was die kritiek niet terecht. ‘Het is niet toevallig dat juist Amsterdam en Rotterdam een standje krijgen’, zei hij. ‘Je hebt het wel over de twee grootste steden. De problematiek is er daardoor pittiger en ingewikkelder.’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP Foto:ANP/Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.