Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Excuses kabinet voor misbruik in jeugdzorg

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft maandag namens het kabinet excuses aangeboden aan de slachtoffers van seksueel misbruik in jeugdzorginstellingen en pleeggezinnen. Dat deed hij in een bijeenkomst met een aantal vertegenwoordigers van de slachtoffers.
Excuses kabinet voor misbruik in jeugdzorg

Opstelten bood excuses aan, aan iedere volwassene en ieder kind die dit is overkomen. ‘Het is zeer betreurenswaardig wat er is gebeurd. Onder onze verantwoordelijkheid zijn mensen in pleeggezinnen geplaatst om vervolgens misbruikt te worden’, zei hij na afloop van de bijeenkomst in Utrecht.

Vragen
Slachtoffers van seksueel misbruik in instellingen of pleeggezinnen die zich gemeld hebben bij de commissie-Samson, hadden maandagmiddag een kleine bijeenkomst: een stuk of 15 vertegenwoordigers van misbruikslachtoffers en de minister en staatssecretarissen. Er werden vragen beantwoord die na de presentatie begin oktober van het rapport van de commissie-Samson over het misbruik nog open zijn blijven staan.

Excuses
Tijdens de presentatie van het eindrapport heeft Jeugdzorg excuses aangeboden aan de slachtoffers. Destijds wilde minster Opstelten daar nog niet aan. Hij zei toen dat ze eerst naar de slachtoffers toe zouden gaan en dat ze ‘met veel empathie en gevoel’ zouden kijken ‘hoe we hun kunnen bijstaan, wat we kunnen doen voor hen en wat ze van ons verwachten’.

Bron: ANP/ANP-photo/Koen van Weel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.