Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ex-jeugdzorgbaas Jansssen moet bonus inleveren’

Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat minister André Rouvoet de bonus moet terugvorderen die Wiel Janssen kreeg na zijn vertrek als directeur van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA).
'Ex-jeugdzorgbaas Jansssen moet bonus inleveren'

‘Je kunt niet een zak geld meekrijgen als je niet goed hebt gefunctioneerd’, stelt Tofik Dibi (GroenLinks). Onder andere Dibi drong er bij Rouvoet op aan de bonus terug te vorderen. Hij kreeg daarbij steun van Samira Bouchtibti (PvdA).’

Optreden
Rouvoet gaat er echter niets aan doen, zo meldt het Amsterdamse dagblad Het Parool. ‘’Ik ga niet treden in contracten die ik niet zelf heb afgesloten.’ Hij wilde ook geen moreel appel doen op Janssen om hem zijn bonus te laten inleveren. De minister is ook niet van plan in te grijpen bij Bureau Jeugdzorg, waar het CDA om gevraagd had. Hij prees juist het optreden van wethouder Lodewijk Asscher (Jeugd). ‘Asscher heeft stevig, maar terecht opgetreden,’ oordeelde Rouvoet.

Werkdruk
Eind juli kwam BJAA in het nieuws toen de ondernemingsraad het vertrouwen opzegde in bestuurder Wiel Janssen wegens de financiële toestand van de organisatie en de ingevoerde vacaturestop. Het personeel vond de werkdruk te hoog en de werksfeer slecht.

Verloop

Volgens Rouvoet heeft de jeugdzorg in Amsterdam geen financiële problemen, maar slechts organisatorische. ‘Het probleem bij de jeugdzorg in Amsterdam is een personeelsprobleem. Het verloop van ervaren krachten is te groot.’ Asscher zei gisteren in de gemeenteraad dat het personeelstekort per 1 januari 2009 opgelost zou moeten zijn. Hij herhaalde dat niet gelijk alle problemen achter de rug zijn, aldus het Parool.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.