Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

EO schrapt beelden verpleeghuis

Omdat het Roosendaalse verpleeghuis Ouderenzorg Stichting Groenhuysen de privacy van hun cliënt wil waarborgen, verbiedt het de EO beelden uit te zenden. Het programma De Vijfde Dag interviewde de dochter van de cliënt die een boekje open deed over wantoestanden in verpleeghuisafdeling Moerweide in Roosendaal.
EO schrapt beelden verpleeghuis

De beelden zouden donderdagavond te zien zijn bij de EO. De dochter van de bewoonster vertelde dat haar moeder twee keer in de week 44 uur achtereen op bed moest blijven vanwege personeelstekort. Het bestuur van het verpleeghuis reageerde niet inhoudelijk op de aantijgingen, maar sprak in algemene zin over het belang van het waarborgen van de privacy van de cliënt.

Vernietigen
De EO bleek gevoelig voor dit argument want besloot alle beelden in de uitzending die over dit thema gingen te schrappen uit de uitzending en uiteindelijk zelfs te vernietigen. De uitzending over personeelstekort en de gevolgen voor bewoners van verpleegtehuizen ging desondanks wel door, maar zonder de amateurbeelden.
Bekijk hier de uitzending van De Vijfde Dag terug >>

 

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Bron: Nederlands Dagblad / Skipr Foto;: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.