Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Elektronisch patiëntendossier in 2009

Zorgverleners moeten vanaf 1 september 2009 informatie over patiënten met elkaar gaan delen. Huisartsen, apothekers en ziekenhuizen moeten dan aan zijn gesloten op het elektronisch patiëntendossier.
Elektronisch patiëntendossier in 2009

Dit zei Minister Ab Klink (Volksgezondheid) woensdag tijdens overleg met de Tweede Kamer. De overheid werkt al jaren aan het dossier om de informatiestromen tussen zorgverleners te verbeteren. Klink kondigde aan nog deze maand het wetsvoorstel dat dit mogelijk maakt naar de Tweede Kamer te sturen.

Burgerservicenummer
De Eerste Kamer nam dinsdag een belangrijke hobbel voor het patiëntendossier door in te stemmen met invoering van het burgerservicenummer (BNS) in de zorg. Dit is een uniek nummer waarmee medische en administratieve gegevens aan de juiste persoon worden gekoppeld. Het moet het aantal medische fouten verminderen, persoonsverwisseling voorkomen, declareren eenvoudiger en identiteitsfraude lastiger maken.
(Bron: ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.