Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eetgids voor buitengewone horeca

Deze maand is ‘Lekker Anders’, een gids voor buitengewone horeca, verschenen. Het boek geeft een overzicht van bijzondere horecalocaties in Nederland, waar mensen met een beperking werken, zo meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).
Eetgids voor buitengewone horeca

Steeds meer instellingen voor mensen met een beperking starten met kleine ondernemingen waar de cliënten terecht kunnen voor hun dagbesteding. Vooral horecagelegenheden zijn populair. Cliënten kunnen er veel werk in aangepaste vorm doen. Daarnaast heeft de horeca een publieke functie, zodat klanten en mensen met een beperking elkaar ontmoeten. Contact met de buitenwereld en een betekenisvolle dagbesteding leidt tot enthousiasme en zelfvertrouwen, stelt de VGN.

Uniek
De gids is tot stand gekomen in een samenwerking tussen de Fortis Foundation en de VGN. Hans Ouwekerk, voorzitter van de VGN, noemt de gids een ‘unieke uitgave’. ‘De gids herbergt een schat aan bijzondere locaties en alle provincies zijn vertegenwoordigd. Ik ben ervan overtuigd dat een bezoek aan deze horecagelegenheden iedereen een positieve ervaring zal bezorgen’, aldus Ouwerkerk op de site.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.