Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste Kamer akkoord met verplicht ouderschapsplan

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel waarmee ouders die gaan scheiden verplicht zijn de zorg voor hun kinderen goed te regelen. Afspraken tussen de ouders worden opgesteld in een verplicht ouderschapsplan.
Eerste Kamer akkoord met verplicht ouderschapsplan

In het plan staat hoe de zorg voor de kinderen wordt verdeeld en hoe de alimentatie is geregeld. Ook wordt er afgesproken dat de ouders elkaar op de hoogte moeten houden over hun kinderen. Dit staat in het wetsvoorstel Bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding dat vandaag is aangenomen door de Eerste Kamer.

Schadelijk
Volgens minister Rouvoet moeten door deze zorgvuldige afspraken de schadelijke gevolgen van een scheidingvoor het kind afnemen. Een derde van de kinderen die te maken krijgen met een scheiding hebben last van problemen als schooluitval, depressiviteit, angst en agressie.

Flitsscheiding
Met het aannemen van het wetsvoorstel vervalt de mogelijkheid om een huwelijk om te zetten in een geregistreerd partnerschap. Hiermee komt een einde aan de zogenaamde ‘flitsscheiding’. Bij een flitsscheiding wordt het huwelijk bij de gemeente omgezet in een geregistreerd partnerschap. Vervolgens laten de partners een verklaring opstellen dat ze het partnerschap willen beëindigen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.