Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duizenden maatschappelijke stageplaatsen in branche Welzijn

De branche Welzijn stelt per 2011 jaarlijks 12.000 plekken beschikbaar voor maatschappelijke stages van scholieren in het voortgezet onderwijs. Woningcorporaties doen er met 2000 stageplaatsen nog een schepje boven op.
Duizenden maatschappelijke stageplaatsen in branche Welzijn

Dat maakten staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen), Ineke Smidt (MOgroep Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening) en Willem van Leeuwen (koepelorganisatie Aedes) bekend tijdens de Make A Difference Day op 2 en 3 november.

Betrokkenheid
In 2011 is de maatschappelijke stage voor leerlingen in het voortgezet onderwijs verplicht. Circa 195.000 scholieren gaan vanaf dat jaar stage lopen bij de maatschappelijke opvang, kinderdagverblijven, woningcorporaties, peuterspeelzalen, de jeugdzorg of bij bedrijven in een andere branche. Doel is om hun betrokkenheid bij de samenleving te vergroten.

Ondersteuning
De branche Welzijn en de woningcorporaties ondersteunen zelfredzaamheid, sociale samenhang en maatschappelijke inzet van burgers in de samenleving. Naast de intentie om 12.000 stageplekken aan te bieden is de branche bereid de bemiddeling en coördinatie van de stageplekken op zich te nemen. Op die manier ondersteunen instellingen in deze sector scholieren bij het vinden van hun maatschappelijke stage. Over de duur en de organisatie van maatschappelijke stages bestaat nog discussie.

Maak het verschil
Tijdens de Make A Difference Dayzetten meer dan 43.000 vrijwilligers zich in bij een van de vrijwilligersprojecten. Het doel van MADD is te laten zien hoe belangrijk vrijwilligerswerk voor de samenleving is én om nieuwe vrijwilligers te werven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.