Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duizend euro voor beste hangjeugd-idee

Hangjongeren die iets goeds willen doen voor hun eigen buurt, kunnen met een goed plan duizend euro winnen. De organisatie van de landelijke wedstrijd Hang Around wil tien groepen met een geldbedrag belonen. Met het idee moeten de jongeren ten minste honderd buurtbewoners op een positieve manier bereiken.
Duizend euro voor beste hangjeugd-idee

Hang Around wil met de wedstrijd de sociale samenhang in wijken en de rol die jongeren daarin spelen verbeteren. Op een positieve manier proberen ze overlast van hangjeugd op te lossen. Jongeren kunnen allerlei acties bedenken om iets positiefs voor hun buurt te doen. Dat kan bijvoorbeeld een fototentoonstelling zijn, maar ook het opknappen van een tunnel of het organiseren van een buurtfestival.()

Inschrijven
Groepen jongeren met begeleider kunnen zich nog tot en met 26 januari 2009 op de site http://www.hangaround.nl inschrijven met hun idee. De geldprijs is uiteraard bedoeld om het idee te realiseren. De tien beste groepen mogen dat in de maand mei gaan doen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: foto: Hang Around

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.