Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie proeven aanpak criminele jongeren

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) wil met drie verschillende proeven uitzoeken hoe criminele jongeren sneller zijn te traceren. Daarbij is ook een rol weggelegd voor jongerenwerkers én burgers.
Drie proeven aanpak criminele jongeren

De proeven zullen plaatsvinden in Roermond, Tilburg en het noordoosten van Friesland. Na evaluatie in 2010 wordt gekeken welke methode het beste uitpakt. Die zal dan landelijk worden ingevoerd.

Probleemwijk
Donderdag ondertekent de minister in Roermond met de burgemeester een intentieverklaring voor de eerste proef. Vanaf half september worden daar jongeren in de probleemwijk De Donderberg gewaarschuwd dat ze bij een misstap sneller zullen worden gepakt. De politie en jongerenwerkers gaan ze daarna in de gaten houden. In de wijk wonen vijftien criminele jongeren. Vijfentwintig jongeren dreigen af te glijden en ongeveer vijftig zijn gemakkelijk beïnvloedbaar.

Softdrugs
Eind september start in Tilburg een proef waarbij wordt gekeken hoe overlast door softdrugsgebruik en hangjongeren het best is aan te pakken. Voorjaar 2010 begint de derde proef in twee Friese gemeenten. Daar wil de politie burgers laten surveilleren. Zij krijgen ook per sms een waarschuwing als er sprake is van overlast of criminaliteit.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.