Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Directeur Bureau Jeugdzorg Amsterdam stapt op

Directeur Wiel Janssen van Bureau Jeugdzorg in Amsterdam treedt af. Dat gebeurt nadat de ondernemingsraad in juli het vertrouwen in de directie had opgezegd.
Directeur Bureau Jeugdzorg Amsterdam stapt op

Bureau Jeugdzorg Amsterdam verkeert al langer in crisis. Eerder dit jaar leverde de Rekenkamer Amsterdam kritiek op het bureau dat in 2005 en 2006 zo’n 2 miljoen euro oppotte, die bestemd was voor hulpverlening aan jongeren. Ook bleek de organisatie voor honderdduizenden euro’s afkoopsommen te hebben betaald aan vertrekkende managers en interim-managers.

Werkdruk
Onder de werknemers heerste grote onvrede over de vacaturestop die half juni werd afgekondigd. Volgens de Raad van Bestuur was die stop nodig, omdat minder kinderen hulp vroegen dan was ingeschat. De werknemers vonden de vacaturestop niet te rijmen met de werkdruk die zij ervaren. De ondernemingsraad zegde het vertrouwen op uit onvrede over de financiële problemen van de organisatie en de slechte werksfeer.

Raad van Toezicht
Een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam maakte woensdag bekend dat Janssen aftreedt in overleg met de Raad van Toezicht. Het is nog niet bekend wie hem gaat opvolgen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.