Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dijksma wil oplossing gastouderopvang

Staatssecretaris Dijksma (OCW) hoopt deze week te komen met een oplossing voor de gastouderopvang. Volgens de bewindsvrouw moet de subsidie voor de opvang door bijvoorbeeld grootouders, waarvoor vanaf volgend jaar 2,50 euro per uur moet worden uitgetrokken, ‘mogelijk blijven’.
Dijksma wil oplossing gastouderopvang

Vorige week liet de politica nog doorschemeren de vergoeding voor gastouderopvang te willen afschaffen. Regeringspartij ChristenUnie is fel tegen dit plan. De fractie stelt dat deze goedkope vorm van opvang in een grote behoefte voorziet. Bovendien is de coalitiepartij van mening dat niet de overheid moet uitmaken waar ouders hun kinderen laten opvangen.

Opa en oma subsidie
Regeringspartner PvdA zou kunnen leven met het afschaffen van de subsidie voor opa’s en oma’s, mits de subsidies voor zogeheten minicrèches bij professionele gastouders (nu vier euro per uur) omhoog gaan. Bij de subsidiëring van de kinderopvang zijn al langere tijd forse financiële tegenvallers, omdat er een steeds groter beroep op wordt gedaan.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: sconline

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.