Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Dijksma kort islamitische school

Het bestuur van de islamitische basisschool As Siddieq in Amsterdam is de afspraken met de Inspectie van het Onderwijs op het gebied van burgerschap en sociale integratie niet nagekomen. Dat stelt staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs). Ze gaat de school daarom financieel korten, zo liet ze donderdag weten.
Dijksma kort islamitische school

De school had beloofd voorrang te geven aan ‘openheid naar de samenleving’ en ‘basiswaarden van de democratische rechtsstaat’ en heeft dit niet gedaan, zegt de bewindsvrouw. De bekostiging van As Siddieq wordt gedeeltelijk opgeschort tot 1 maart 2010. Tussentijds controleert de inspectie of er verbetering is. Is die er niet, dan wordt de sanctie strenger. Voldoet de school op 1 maart nog steeds niet aan de wet, dan is de korting definitief.

Vertrouwen
De Amsterdamse onderwijswethouder Lodewijk Asscher had donderdag al het vertrouwen opgezegd in het bestuur van de islamitische basisschool As Siddieq. Volgens de wethouder brengt het schoolbestuur de ontwikkeling van kinderen in gevaar, onder meer door de integratie van leerlingen te belemmeren. De gemeente zet subsidies aan de school stop en verzocht staatssecretaris Sharon Dijksma verdere maatregelen tegen de school te nemen.

Burgerschap
‘We zijn er klaar mee’, aldus Asscher. ‘We hebben in het gesprek met het bestuur onze zorgen over de zorg voor kinderen, de onderwijskwaliteit en hun visie op goed burgerschap geuit. Maar in plaats van het gesprek met ons aan te gaan, geeft het bestuur de media de schuld, die een verkeerd beeld van de school zouden schetsen. Goed onderwijs is niet onderhandelbaar.’

Lees ook:

Asscher: ‘Islamitische basisschool mogelijk dicht’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

1 REACTIE

  1. Wat een coulance weer! Dit soort scholen zijn vaak genoeg gewaarschuwd en hebben de berichten in de media doelbewust genegeerd, iedereen weet er van immers. Gewoon sluiten die school en integreren op normale gemengde scholen. Voor islamitisch onderwijs gaan ze maar terug naar hun geboorteland

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.